# Blogs

Ethnicraft Interview

All rugs in this new collection are hand-made in Pakistan by experienced artisans with knowledge that goes back more than 150 years. As such, each rug carries its own story with reference to the past of traditional craftsmanship and a transition to the future with timeless colors and patterns.

Lees verder

Ethnicraft x Ashtari Kilim collection

All rugs in this new collection are hand-made in Pakistan by experienced artisans with knowledge that goes back more than 150 years. As such, each rug carries its own story with reference to the past of traditional craftsmanship and a transition to the future with timeless colors and patterns.

Lees verder

Ethnicraft Made by Ashtari

Hand crafted quality for the first kilim collection of Etnicraft made by Ashtari

They are imperfectly perfect. Each unique and unpredictable. With their authentic design, they connect spaces and people, creating room for togetherness. Meet the new Kilim Rugs Collection designed in collaboration with Belgium-based and family-owned Ashtari Carpets.

Lees verder

Drogen van de wol in de zon

Prachtig beeld van ons weefatelier in Pakistan waar ze de de gevervde wol laten drogen in de zon.

Lees verder

Welcome students of KASK Ghent “textile design”

I was very pleased today to welcome again our 3rd bachelor students of KASK Ghent “textile design”.

Lees verder

Lancering nieuw tapijtontwerp door Christian Wijnants x Ashtari Carpets

Voor de invulling van deze pop-upruimte laat Christian Wijnants zich omringen door gelijkgestemde makers. Het Antwerps tapijthuis Ashtari levert een uniek handgeknoopt Nepalees tapijt aan.

Lees verder

Lancering 'Carpet blue/yellow'

Na een succesvolle eerste samenwerking met Muller van Severen en Gallery Valerie Traan lanceren we nu ook een tweede tapijtontwerp Carpet blue/yellow.

Lees verder

Ashtari win the Carpets Star Award 2019

Ashtari Carpets won the international “Carpet Star 2019 - Retailers of the Year” award for “best exemplary website and communication”! Awarded by @carpet!

Lees verder

Ashtari x Gert Voorjans

Lees verder

Tim van Steenbergen

Wij vinden het belangrijk om ons te onderscheiden door enerzijds een gepassioneerd tapijtenhuis te zijn en anderzijds door producten aan te bieden die beantwoorden aan al onze waarden en normen. Daarom gaan we in zee met partners uit allerlei sectoren, en waarmee we in eerste instantie een goede band hebben. Wij zijn dat ook zeer trots op onze samenwerking met mode ontwerper Tim van Steenbergen.

Lees verder

Nieuwe locatie voor Ashtari Carpets

Wij zijn bijzonder tevreden met onze nieuwe winkel op de Oude leeuwenrui 8A te Antwerpen. Een fantastische bruisende buurt in Antwerpen waar oud en nieuw elkaar voortdurend ontmoeten.

Lees verder

Tim van Steenbergen X Ashtari Carpets

Toen Tim Van Steenbergen Ashtari Carpets bezocht, zagen Wendy Guns en Reza Ashtari een perfecte gelegenheid om samen te werken met een designer wiens werk ze erg bewonderden.

Lees verder

Prachtig artikel in het magazine 'Landelijk wonen'

Ashtari heeft een prachtige nieuwbouwvilla in Kapellen met hedendaagse landelijke uitstraling ingericht en gedecoreerd met tapijten.

Lees verder

Muller van Severen

Tapijtenhuis Ashtari en ontwerpersduo Muller Van Severen presenteren “carpet blue / green”

Ashtari is vereerd om met Hannes en Fien te kunnen samenwerken voor dit speciale handgeknoopte tapijt.

Lees verder

Christian Wijnants

Tapijtenhuis Ashtari en ontwerper Christian Wijnants presenteren modieuze tapijten

Lees verder

Rugdesign by Ashtari - New Heriz

Lees verder

Denis de Gloire

De drippings van De Gloire zijn fenomenaal en hebben ons uitgedaagd om één van zijn werken te vertalen in een tapijt. We hebben ervoor gekozen om het werk Brafa te knopen.

Lees verder

Erbil Tezcan

De gelauwerde collecties van Erbil Tezcan spreken tot de verbeelding.

Wij kunnen met fierheid melden dat wij sinds 2014 een samenwerking hebben aangegaan met Wool and Silk rugs, een Amerikaanse producent uit New Jersey, New York. ‘Wool and Silk rugs’ produceert handgeknoopte designtapijten in de beste kwaliteit en in de hoogste afwerkingsgraad. De gelauwerde collecties van Erbil Tezcan spreken tot de verbeelding en stralen een bepaalde sfeer uit.

Lees verder

Making of 'carpet blue / green'

Vandaag willen we jullie graag een impressie geven van de ambacht en het vakmanschap in de tapijtknoopkunst.

Lees verder

Interview Reza Ashtari door The ruggist

We got the attention of one of the leading carpet journalists and blogger Michael A.C. Christie of the Ruggist

Lees verder

Een creatief project in wording: een commercial over Ashtari

Ashtari is intensief bezig met het draaien van een commercial over het tapijtenhuis in samenwerking met Various Film Production. Ashtari carpets, een tapijtenhuis vol geschiedenis. Een zaak van vader op zoon.

Lees verder

Ashtari Carpets x Muller van Severen

Ashtari is vereerd om met Hannes van Severen en Fien Muller te kunnen samenwerken voor dit speciale handgeknoopte tapijt. Het project is ontstaan vanuit een wederzijds respect voor elkaars ambacht en persoon. Fien en Hannes’ creatieve visie en passie heeft ons enorm aangetrokken. We zijn altijd fan geweest van hun werk en waren benieuwd om te zien wat hun visie was op een handgeknoopt tapijt.

Lees verder

Fien Muller en Hannes van Severen

Beeldend kunstenaars Fien Muller en Hannes Van Severen debuteerden pas in 2011 als ontwerpersduo Muller Van Severen. Het duo tast op een hedendaagse en innovatieve manier de grenzen af tussen kunst en design.

Lees verder

Nieuw: een kleurrijke nieuwe kelimcollectie < 1500 euro

Onze nieuwe collectie hedendaagse vintage tapijten en moderne kelims onder de 1500 euro is aangekomen.

Lees verder

Leuke shoppingpagina in NEST magazine

Nest brengt inspirerende binnenkijkers, de nieuwste trends op het vlak van interieur en vormgeving… Een ideaal magazine om inspiratie op te doen voor je verbouwing of interieur.

Lees verder

Monnikenwerk uit Iran

Waardevolle tapijten geven extra karakter aan hedendaagse interieurs. Ashtari in Antwerpen verkoopt niet alleen nieuwe en antieke handgemaakte tapijten, maar heeft oof een Iraniër in dienst om honderd jaar oude exemplaren te herstellen.

Lees verder

Ashtari carpets en Christian Wijnants: exclusieve tapijten op maat

Artikels over Ashtari x Christian Wijnants in Citta magazine, Le Soir, Sabatto shopping, Stepsmagazine, Weekendknack, Gazet van Antwerpen, Actief Wonen, …

Lees verder

Antwerpse Iraniër maakt Perzische tapijten weer hip

Mooi artikel in Trends magazine over Ashtari carpets.

Lees verder