Maatwerk

diensten | 26/1/2017 | 2 minuten leestijd

Voor een deel van onze collectie bieden wij maatwerk aan. Een tapijt ontwerpen, de juiste kleuren zoeken en sfeer bepalen, het formaat aanpassen,… zijn één van de vele mogelijkheden.

Rugdesign by Ashtari

Het geesteskind van Reza Ashtari en Wendy Guns. Omdat we allebei een creatieve geest en een natuurlijk respect voor mooie dingen hebben, kiezen we ervoor om binnen de Ashtari groep aan tapijtontwerp te doen. De jarenlange kennis en expertise in combinatie met de creatieve geesten zorgen voor een mooie symbiose tussen deze twee elementen.

Hedendaagse tapijten creëren in functie van een interieur of kamer is dan ook onze specialiteit. RUGDESIGN BY ASHTARI heeft een groeiende lijn aan tapijtontwerpen die vervaardigd worden in knoopateliers in Iran, Nepal, Pakistan en Turkije.

Stijlvolle ontwerpen geïnspireerd op eeuwenoude motieven, structuren en/of natuurfenomenen. Ze kunnen ook ontstaan uit oosterse textielprints of puur uit de creatieve hersenspinsels van de creator. De grenzen zijn onbeperkt.

Samen met de klant bekijken we dan ook graag alle mogelijkheden om tot het gewenste resultaat te komen. Of je nu een bedrijf bent (B2B) of een particulier (B2C), ieder project motiveert ons om het beste resultaat te behalen.

Enerzijds willen we ons onderscheiden door een gepassioneerd tapijtenhuis te zijn met eigen tapijtontwerpen op maat en een vaste unieke collectie die beantwoorden aan onze waarden en kwaliteitsnormen.

Anderzijds heeft Ashtari Carpets samenwerkingen met architecten, mode-ontwerpers, kunstenaars en designers , meubelontwerpers, … waar we projecten mee opzetten van A tot Z. Van schets tot een handgeknoopt tapijt. Het resultaat zijn innovatieve en vooruitstrevende tapijtontwerpen die volledig op maat gemaakt kunnen worden en waarbij de eewenoude ambacht verenigd wordt met de hedendaagse artistieke creativiteit van de plaatselijke ontwerpers. De kruisbestuiving tussen de verschillende vakgebieden interesseert en motiveert ons. Verschillende disciplines samenbrengen in hetzelfde medium. We zijn altijd nieuwsgierig om hun dessins vertaald te zien in een handgeknoopt oosters tapijt.

Wij garanderen een nagenoeg perfect eindresultaat en concrete levertijden. Door technologische vooruitgang en de integratie van complexe computerprogramma’s in de plaatselijke tapijtweverijen, kunnen wij unieke handgeknoopte topstukken op maat produceren met een afwijkende marge van slechts 5%. Dit biedt extra mogelijkheden in complexere projecten zoals bij traplopers of bij speciale vormen. Ronde, ovale, vierkante, rechthoekige en lopertapijten behoren tot de mogelijkheden.

Kortom, bij Ashtari weet u waar u aan toe bent en wij volgen alles nauwgezet op in iedere fase van het proces. Wij zijn steeds voor je beschikbaar mocht je over deze unieke service vragen hebben. Tot gauw!