Christian Wijnants

design stories | 24/1/2017 | 2 minuten leestijd

Tapijtenhuis Ashtari en ontwerper Christian Wijnants presenteren modieuze tapijten

Naar aanleiding van het Antwerpse designparcours [A.TRACK] sloegen modeontwerper Christian Wijnants en tapijtenhuis Ashtari de handen in elkaar en creëerden twee unieke, handgeknoopte tapijten. Het vloerkleed bestaat uit wol en zijde en als decoratief element koos Wijnants voor een abstracte exotische bloemenprint uit zijn zomercollectie.

Het tapijt werd in twee versies uitgevoerd: een witte en een blauwe. De monumentale werken (beide meten 275 x 205 cm) zijn te bezichtigen bij Ashtari en vormen een van de blikvangers tijdens de zesde editie van het Antwerpse interieurdesignparcours [A.TRACK] dat begin oktober wordt georganiseerd.

Reza ashtari over de realisatie van de tapijten

“Nam de productie van de tapijten een aantal maanden in beslag, dan was het voorafgaande proces al even intensief. Kleurselectie, materiaalkeuze en interpretatie van de decoratieve elementen werden tot in detail samen met christian en diens team besproken en beoordeeld. In elk tapijt werden meer dan 25 verschillende kleuren manueel verwerkt door ervaren wevers op verticale weefgetouwen in knoopateliers in Nepal. Extra diepgang en contrast werd bekomen door het patroon na het weven te voorzien van een lichte carving. Door een bedachtzaam en afwisselend gebruik van de kleurschakeringen op de verschillende materialen (wol en zijde) werd een extra dimensie gecreëerd. De perceptie van de toeschouwer verandert immers naarmate het licht de matte wollen delen en het glanzende zijde beroert.”

Over christian wijnants

Afkomstig uit brussel, studeerde christian wijnants mode aan de Antwerpse academie. Na enkele jaren te hebben gewerkt bij bij Dries van Noten, lanceerde Wijnants zijn eigen label in 2003. Zijn collectie wordt internationaal verdeeld in winkels als barneys, harvey nichols, opening ceremony, tomorrowland en de bijenkorf.

www.christianwijnants.com
Ontwerp Christian Wijnants
Productie Ashtari Carpets
Afmetingen 275 x 205 cm
Limited edition unlimited ​
Gebruik vloer en wand
Prijs op aanvraag
Productie en materiaal 100 knopen/inch²
Materiaal wol (schaap), zijde (zijderups)
Techniek Tibetaanse knoop
Poolhoogte 6 mm
Productietijd 14 weken

Verkrijgbaar bij Ashtari Carpets

info: +32 477 49 38 42 / info@ashtaricarpets.com