Rugdesign by Ashtari - New Heriz

design stories | 22/1/2017 | 3 minuten leestijd

NEW HERIZ Collectie

Verleden wordt heden !

Het New Heriz tapijt is een moderne interpretatie en vormgeving van een klassiek tapijt, handgeknoopt in wol en zijde – geïnspireerd op een oeroud Perzisch patroon.

De fijne knoopdichtheid, de natuurlijke schakering van de kleuren en de materialen geven dit tapijt een unieke dimensie.

In deze collectie kan eindeloos gevarieerd worden met kleur, materiaalkeuze en formaat. Onze tapijten worden steeds met de hand geknoopt op ambachtelijke wijze en met de beste grondstoffen. Het is mogelijk om op aanvraag uw eigen gepersonaliseerd tapijt te laten maken.

Een woordje uitleg over “Rugdesign by Ashtari”

Het geesteskind van Reza Ashtari en Wendy Guns. Omdat we allebei een creatieve geest en een natuurlijk respect voor mooie dingen hebben, kiezen we ervoor om binnen de Ashtari groep aan tapijtontwerp te doen. De jarenlange kennis en expertise in combinatie met de creatieve geesten zorgen voor een mooie symbiose tussen deze twee elementen. De essentie om hedendaagse tapijten te kunnen creëren in functie van een interieur of kamer is altijd al een kinderdroom geweest. RUGDESIGN BY ASHTARI heeft een groeiende lijn aan tapijtontwerpen die vervaardigd worden in knoopateliers in Iran, Nepal, India, Pakistan en Turkije.

RUGDESIGN BY ASHTARI maakt funky ontwerpen geïnspireerd op eeuwenoude motieven, structuren en/of natuurfenomenen. Ze kunnen ook ontstaan uit oosterse textielprints of puur uit de creatieve hersenspinsels van de creator. De grenzen zijn onbeperkt en de emoties laaien hoog op.

Materiaal en grondstoffenkeuze

Wij zullen in onze ontwerpen nooit inferieure materialen gebruiken als bamboe, viscose of kashmir. De kwaliteit en duurzaamheid van de tapijten krijgen altijd voorrang op het commerciële gegeven. Materialen zoals viscose, bamboe en kashmir zijn vele malen goedkoper dan echte zijde maar hebben niet dezelfde duurzame eigenschappen en waarde.

Voor een deel van onze collectie bieden wij maatwerk aan. Kleuren en formaten aanpassen behoren tot de standaard mogelijkheden. We zijn zelf vormgevers en creatievelingen en doen niets liever dan samen te brainstormen om het ideale tapijt te creëren. Of je nu een bedrijf bent (B2B) of een particulier (B2C), ieder project motiveert ons om het beste resultaat te behalen.

Stappenplan

Wij garanderen een nagenoeg perfect eindresultaat en concrete levertijden. Door technologische vooruitgang en de integratie van complexe computerprogramma’s in de plaatselijke tapijtweverijen, kunnen wij unieke handgeknoopte topstukken op maat produceren met een afwijkende marge van slechts 5%. Dit biedt extra mogelijkheden in complexere projecten zoals bij traplopers of bij speciale vormen. Ronde, ovale, vierkante, rechthoekige en lopertapijten behoren tot de mogelijkheden.

Ontwerp Rugdesign by Ashtari / Reza Ashtari & Wendy Guns
Productie Ashtari Carpets
Afmetingen op maat
Gebruik vloer en wand
Prijs op aanvraag
Productie en materiaal 100 knopen/inch² of 150 knopen/inch²
Materiaal wol (schaap), cashmere zijde (zijderups) of pashmina wol (geiten) naar keuze
Techniek Tibetaanse knoop
Poolhoogte 4 mm
Productietijd 14 weken

Verkrijgbaar bij Ashtari Carpets

info: Reza Ashtari +32 477 49 38 42 / info@ashtaricarpets.com