Tim van Steenbergen

design stories | 2/3/2018 | 3 minuten leestijd

Wij vinden het belangrijk om ons te onderscheiden door enerzijds een gepassioneerd tapijtenhuis te zijn en anderzijds door producten aan te bieden die beantwoorden aan al onze waarden en normen. Daarom gaan we in zee met partners uit allerlei sectoren, en waarmee we in eerste instantie een goede band hebben. Wij zijn dat ook zeer trots op onze samenwerking met mode ontwerper Tim van Steenbergen.

Het resultaat is een innovatief en vooruitstrevend tapijtontwerp die volledig op maat gemaakt kan worden en waarbij de eewenoude ambacht verenigd wordt met de hedendaagse artistieke creativiteit van deze ontwerper.

Inspiratie van TVS

De eerste insteek voor het ontwikkelen van de dessins was het werk van Kazimir Malevich wiens abstracte kunstvorm behoorde tot de strekking van het supprematisme. Waar constructivisten zien dat het gehele leven door de techniek beheerst wordt, geloven de supprematisten dat het gevoel de techniek in het leven roept.

Onderstaande quote is dan ook de basis en mijn inspiratie geweest voor het omzetten en verderzoeken van de texturen voor de twee tapijtontwerpen.

“There is movement and movement. There are movements of small tension and movements of great tension and there is also a movement which our eyes cannot catch although it can be felt. In art this state is called dynamic movement. (Kasimir Malevich)”

Twee ontwerpen van “Tim van Steenbergen for Ashtari Carpets”

Ontwerp 1 : “Movement in Blue”

De emotie primeert in ‘Movement Blue’ by Tim Van Steenbergen. Door het gebruik van mooie diepe kleurschakeringen en zachte contrasten in wol en zijde willen we het gevoel triggeren. De zachtheid van de garens en de lichtinval creëren een positief en energetisch gevoel. Dit unieke tapijt zorgt bij ons in ieder geval meteen voor een gevoel van welbehagen en energie die de kamer vult. Azuurblauw, koraalgroen, aubergine paars rustend op een zee van indigo blauw zorgen voor een harmoniërend kleurenspel.

Ontwerp links “Movement in Blue” en ontwerp rechts “Movement in white” van Tim van Steenbergen

Ontwerp Tim van Steenbergen
Productie Ashtari Carpets
Afmetingen 240 x 170 cm
Limited edition unlimited ​
Gebruik vloer en wand
Prijs op aanvraag
Productie +/- 160000 knopen per m2
Materiaal Afghaanse handgesponnen wol en natuurzijde
Oorsprong Pakistan
Productietijd +/-14 weken

Ontwerp 2: “Movement in white”

Het gevoel primeert in ‘Movement White’ by Tim Van Steenbergen. Door zeer kwalitatieve handgesponnen garens in wol en zijde te gebruiken en ze te verwerken in een uniek hoog en laag effect wordt de tactiliteit verhoogt. De garens worden door de eindgebruiker ook steeds lichtjes beroerd waardoor de lichtinval en perceptie telkenmale veranderd. Het zorgt er voor dat dit tapijt transformeert en de bewegingen van de gebruiker subtiel volgt.

Om het hoog laag effect te creëren dient er manueel een zéér arbeidsintensieve ‘carving' te gebeuren in nabewerking. Dit gebeurt organisch en zonder snelle chemische producten. Wat ten goede komt van de levensduur van het handgemaakt tapijt en bijdraagt aan onze filosofie.

Ontwerp Tim van Steenbergen
Productie Ashtari Carpets
Afmetingen 240 x 170 cm
Limited edition unlimited ​
Gebruik vloer en wand
Prijs op aanvraag
Productie +/- 160000 knopen per m2
Materiaal Afghaanse handgesponnen wol en natuurzijde
Oorsprong Pakistan
Productietijd +/-14 weken

Ontwerp 3: “Movement in Red#

Prachtige variant van “Movement in Blue” in dieprode kleuren.

Commentaar

comments powered by Disqus